monteren

Stap 1: Check of alle componenten aanwezig zijn

Kijk eerst goed naar de afbeeldingen op het montageformulier om na te gaan of alle onderdelen aanwezig zijn en welke componenten precies waar moeten komen. De ganse montage gebeurt zonder één enkele sleutel.

Stap 2: Maak het statief

Het statief, met de staanpootjes wordt aan elkaar gezet met vijzen en vleugelmoeren.

Stap 3: Monteer de metalen draagring en het draagstel voor de kookpot

De draagring van de parabool bestaat uit 2 identieke metalen helften, deze verbind je met de vleugelmoeren. Vervolgens breng je de drager voor de kookpot in de draagring. Hiervoor schuif je de cilinders door de openingen in de draagring.

Stap 4: Bevestig de draagring op het onderstel

Draagring met draagstel voor de kookpot passen in de gleuf bovenaan het draagstel. Ze worden vastgemaakt met een lange vijs en vleugelschroef. De extra vleugelschroef in één van de cylinders van de centrale as laat toe om de parabool in een bepaalde kantelstand te blokkeren.

Stap 5: Montage van de reflecterende delen

Er zijn 12 reflecterende lamellen. Begin met de 2 welke een centrale opening hebben die rond de cylinders van de centrale as gaat. Verbind ze langs onder met de grote vijs die alle lamellen hier laat samenkomen. Bevestig de lamellen op de metalen draagring met 2 vijzen en een plastieken schroef die aan de binnenkant van de reflectoren wordt aangebracht.

Vervolgens bouw je de parabool verder op met de andere 10 identieke lamellen. Neem telkens 2 lamellen die je symmetrisch tegenover elkaar zet met de punt over de centrale vijs. De lamellen overlappen elkaar een beetje om een mooi aaneengesloten oppervlak te krijgen voor een perfecte weerkaatsing. Draai nu langs onder de centrale vijs aan, en breng nog de zonnerichter aan langs de binnenkant.

Klaar voor gebruik!